A szeszélyes időjárásra tekintettel az őszi kerékpár túra elmaradt. A túra tervezett időpontját megelőző napokban leesett nagy mennyiségű csapadék és a meteorológusok előrejelzése alapján nem lehetett bevállalni, hogy közel harminc ember egészségét kockára tegyük.  A szervezéssel kapcsolatos díjak levonását követően a részvételi díj előlegéből a megmaradt összeget a túrázók részére egy ebéd keretében adtam vissza. A helyszín kiválasztása okozott némi fejtörést, hol lehet kellemes, kulturált környezetben eltölteni egy fél napot és 30 ember leültetni úgy, hogy az időjárás viszontagságainak ne legyünk kitéve. Végül Horváth Géza IPA baráti körös tagunk birtokára esett a választás, amelyet szívesen felajánlott erre a célra.

Semmi nem történik véletlenül, azaz mindennek meg van az oka!

Ebergénybe érve vendéglátónk az udvaron tűzoltók társaságában. Mint kiderült a sok eső hatására megtelt a területén lévő tó. Kis híján átbukott a víz a gáton. Csapatunkat nem kellett kérlelni azonnal ruhát cserélt és felkészült az árvízi védekezésre. Hamarosan megérkezett a homok és zsákokba töltve nyúlgát építésébe kezdtünk.

A korábbi nagy árvízi védekezésen szerzett tapasztalatunkat most egy barátunk tulajdonának megvédésére tudtuk kamatoztatni. Másfél- két óra zsákolást követően elkészült a védmű.  Mindenki kivette részét a munkából, amelyet követett a jól megérdemelt ebéd. Szakácsunk, Éder Csaba most is kitett magáért. Olyan pörköltet készített, hogy mindenki megnyalta mind a tíz ujját. A köret sem volt hétköznapi. Igaz kockáztattunk, de bejött. Kettő nap kitartó munkájának köszönhetően a tejes csapat részére elegendő dödöllét készített kedves feleségem, ami szintén elnyerte mindenki tetszését.

Az ebédet követően a mai modern játékgyártóknak köszönhetően a kerékpározás élményét is megélhette, akinek volt még kedve mozogni. Igaz virtuálisan, de néhányan egy kerékpáros versenyben tudtak részt venni. A siker élmény sem maradt el, mert harminc versenyző közül csapattagjaink mind az élmezőnyben végeztek. A túra tervezett időpontjának második napján végig szakadt az eső. Figyelembe véve, hogy segíteni tudtunk egy barátunknak és azt, hogy egyik napon tulajdon képen biciklizni sem lehetett volna, nem volt rossz döntés a túra lemondása. Közkívánatra ezt a túrát valamikor újra megszervezzük.

 

Zalaegerszeg, 2014. szeptember 19.

Szabó Balázs

Elnök, túravezető