2022. április 2.


Mindszenty József (1892.-1975.) bíboros-hercegprímás, esztergomi érsek boldoggá avatásáért a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium szülői közössége 2012-ben indított zarándoklatot hagyományteremtő szándékkal.
Az elmúlt két évben az érvényben lévő járványügyi korlátozásokat betartva csak néhány fő járta végig a bíboros atyánkért felajánlott utat, hogy a hagyomány ne szakadjon meg.
Idén ismét széles körben várjuk a zarándok testvéreket, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium szülői közössége és a Zalai Teker(g)ők közös szervezésében.

Tartsatok velünk
Zalaegerszegről – Csehimindszentig tartó úton, miközben megemlékezünk
Mindszenty bíboros atyánk keresztútjáról!A zarándoklat kerékpárúton és kis forgalmú közúton halad, amely közel 40 km. A szervezők frissítővel és pogácsával kedveskedek a résztvevőknek.
Találkozó:
Mária Magdolna Plébánia előtt
Zalaegerszeg, Mindszenty tér 1.
2022. április 02. 13:30-14:00 között

Indulás – 14:00-kor
Csehimindszentre tervezett érkezés 17:30 körül, amelyet követően szentmisét tart fr. Kis Kornél ofm káplán, ferences szerzetes.
A kerékpáros zarándoklat a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.

A részvétel díjmentes, azonban kizárólag előzetes regisztrációval lehetséges.
Jelentkezési határidő:
2022. március 28.
zalaitekergok@gmail.com
e-mail címen.
Szükséges felszerelés:
Imádságos lelkület és megfelelő állóképesség. Folyadékpótláshoz szükséges ital, igény szerint szendvics.
Időjárásnak megfelelő ruházat.
KRESZ szabályainak megfelelően felszerelt kerékpár. Javaslom a kerékpáros sisak használatát.
Csehimindszentről Zalaegerszegre a hazautazást mindenki maga kell, hogy megoldja, amelyhez javasolt a telekocsis megoldást választani. A korábbi évek tapasztalata alapján és a célállomás polgármesterével történt egyeztetés után célszerű a járműveket a zarándoklatot megelőző napon Csehimindszentre vinni.
A kerékpárok hazaszállításában előzetes igénylés alapján a Zalai Teker(g)ők speciális utánfutójával áll rendelkezésre a zarándokok számára.
Jelentkezni lehet:Szabó Balázs
bronz fokozatú gyalogos- kerékpáros túravezető
+36-30/2684083
zalaitekergok@gmail.com

A zarándoklatot időjárástól függetlenül megtartjuk.

Tisztelettel:

Szabó Balázs
Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület
elnöke
bronz fokozatú gyalogos-, kerékpáros túravezető