Március 19-én kis csapatunk a Söjtöri Természetjáró Baráti Kör, első ízben csatlakozott a Zalai Tekergők népes táborához.

A túra célja Nova község környékének megtekintése, változatos vidékének bebarangolása volt.

Reggel 9 órakor szép számmal gyülekeztünk, majd hosszú sorban indultunk útra a csendes kis településről, Nováról. A Kossuth utcán megcsodáltunk egy gyönyörű mamutfenyőfát, miközben a településről kiérve a Cserta-patak völgyében, Mikekarácsonyfa felé vettük az irányt. A gyaloglás közben gyorsan telt az idő, a könnyű terep jól esett mindenkinek, a társaság vidám volt és barátságos, még a négylábú túratársak is jól kijöttek egymással. Mikekarácsonyfára érve elhaladtunk a modern stílusban épült Hétfájdalmú Szűzanya templom előtt, ami leginkább egy haranglábra emlékeztet.Pihenőnket a víztárazónál töltöttük, ahol a szervezők fincsi péksütikkel kínáltak, mely igencsak jól esett a szépen kialakított tavacska mellett.

Utunk az Alsó-hegy gerincén folytatódott. A Nova melletti szőlőhegyen álló kilátóból szép panoráma tárult elénk Göcsej dimbes-dombos vidékére. Itt ismét megpihentünk picit, Balázs pedig kis ajándékokat, emléklapokat osztott ki a túrázók között. Visszatérve a faluba megtekinthettük a Nagyboldogasszony-templomot, ami gyönyörű belsejével, festményeivel kápráztatott el minket. Természetesen kipróbáltuk a ”suttogót” is, belesuttogva a szenteltvíztartókba, az ezeket összekötő boltív által tényleg hallani lehetett egymás suttogását.

Köszönjük a helyi idegenvezetést Szalai Cecíliának és természetesen Szabó Balázsnak és társainak a szervezést.

Szeretném még kiemelni, ami nekem nagyon tetszett, hogy a kb. 70 fős csapatot végig egyben tudták tartani, odafigyeltek a lemaradókra, így szépen együtt tudott haladni a társaság.

Jól éreztük magunkat, reméljük még találkozunk!

További sok sikeres túraszervezést és élményekben gazdag túrákat kívánunk:

a söjtöri természetjárók