Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület {a továbbiakban: Zalai Teker(g)ők} pályázatot nyújtott be a „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázati kiírásra.
Az FCA-KP-1-2022/2-000404 pályázati azonosítószámon, „Túrázók mobilitásának elősegítése a Göcsejben” címmel benyújtott pályázatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. érvényesnek nyilvánította.

Magyar Falu Program civil szervezetek támogatása

A Miniszterelnökség a „Magyar Falu Program civil szervezetek támogatása” során előirányzott összegből 7 000 000,-Ft összegű támogatást nyújtott a Zalai Teker(g) részére a „Túrázók mobilitásának elősegítése a Göcsejben” című projekt céljainak megvalósításához.
A támogatási intenzitás mértéke: 100%.
A pályázati támogatásából a Zalai Teker(g)ők vásárolt egy Opel Vivaro-B típus kilenc személyes vonóhorgos kisbuszt.
A Zalai Teker(g)ők gyalogos- és kerékpáros túrákkal várja mozogni vágyókat. A pályázat lehetőséget biztosít a Zalai Teker(g)ők tulajdonában lévő speciális kerékpárszállító utánfutóval (trélerrel) 24 kerékpár szállítására, amelyet eddig bérelt járművel oldott meg.

Túrázók mobilitásának elősegítése a Göcsejben
Opel Vivaro 9 személyes kisbusz

A kerékpáros programokat színesítendő a Göcsej tájegységen kívüli vidékek felfedezésére nyújt lehetőséget a saját tulajdonú 9 személyes gépjármű. A kisbusz segítségével a túrázók szállítására és a kerékpárszállító utánfutó vontatására is lehetőség van.
A saját tulajdonú járművel segítjük a Göcsejbe tömegközlekedéssel érkezők transzferét a megyeszékhely és székhelytelepülésünk, valamint a túra célpontok között. Reményeink szerint ez előmozdítja e természetjáró tájegység idegenforgalmi fellendülését.


A túrázók biztonságérzetét elősegíti a programot kísérő jármű, amely szükség esetén lehetőséget nyújt azon kerékpárosok számára, akik a cél előtt valamilyen (egészségügyi, vagy technikai) okból feladnák a túrát. A csomagok szállításával, pedig a részvevőknek nem kell felesleges súlyt cipelni a túra közben, így át tudják adni magukat a kerékpározás élvezetének, a táj szépségének, a sportolás örömének.

Szabó Balázs
Zalai Teker(g)ők
elnöke