Mindszenty gyalogos és kerékpáros zarándoklat 2016

Helyszín: Zalaegerszeg, Mindszetny Iskola

Időpont: 2016. április 2. 06:00

Feladat: Zalaegerszeg – Csehimindszent útvonalat, amely közel negyven kilométer gyalogosan teljesíteni.

 

Zalaegerszegről Csehimindszentre a kora reggeli órákban 98 zarándok indult útnak a közel 40 kilométeres távnak. Útközben a létszám 120 főre duzzadt. A kilométerek okozta fáradtságot imák és énekek segítségével győztük le. A rózsafüzér imádság egy közösséggé formálta különböző állóképességű társaságot. Irgalmasság vasárnapját megelőző napon mi is igazi kényelemben részesülhettünk. Igazi gyalogláshoz való időjárás volt. A gyalogos zarándokokat kerékpáros csoport is erősítette, akik közül többen oda – vissza is megtették a távot.

A zarándoklat során sokakkal találkoztunk Zalaegerszegen és az útvonalat érintő falvakban. Többen meg kérdezték: Hova megy ekkora tömeg? Sokak arcáról lehetet a válasz után a döbbenetet leolvasni, hogy nem kis fába vágtuk a fejszénket! Valóban nem rövid a távolság, de az egység ereje és a kitűzött nemes cél feledteti a zarándokkal az út nehézségét.

Az út során, több helyen pihenő pontokat hoztunk létre, ahol felajánlásból és az iskola szülői munkaközösségének köszönhetően zsíroskenyérrel és ásványvízzel várták a zarándokokat.

A nap végén Mindszenty József bíboros szülőfalujában a zarándokokért, családtagjaikért és a bíboros boldoggá avatásáért mutatták be szent misét.

Zalaegerszeg, 2016. április 2.

Szabó Balázs
Zalai Teker(g)ők
elnöke