Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület {a továbbiakban: Zalai Teker(g)ők} pályázatot nyújtott be a „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázati kiírásra.

Az FCA-KP-1-2020/3-000788 pályázati azonosítószámon, „Támogatás a dimbes-dombos Göcsejben a kerékpáros tömegsport kialakításához” címmel benyújtott pályázatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. érvényesnek nyilvánította.

A Miniszterelnökség a „Magyar Falu Program civil szervezetek támogatása” során előirányzott összegből 2 000 000,-Ft összegű támogatást nyújtott a Zalai Teker(g) részére a „Támogatás a dimbes-dombos Göcsejben a kerékpáros tömegsport kialakításához” című projekt céljainak megvalósításához.

A támogatási intenzitás mértéke: 100%.

A pályázati támogatásából a Zalai Teker(g)ők vásárolt 6 darab Neuser 28” TRK E-bike típusú elektromos kerékpárt.

A Zalai Teker(g)ők gyalogos- és kerékpáros túrákkal várja mozogni vágyókat.

A pályázat lehetőséget biztosított a Zalai Teker(g)ők részére, hogy kerékpáros programjaikon azok is részt vehessenek, akik a Göcsej dimbes-dombos tájon a hagyományos (rásegítés nélküli) kerékpárral történő sportolást/közlekedést önerejükből nem, vagy csak nagy nehézségek közepette tudják teljesíteni.

Az elektromos rásegítésű kerékpárokkal a vidék folyamatosan öregedő lakossága részére új alternatívát nyújtunk az egészségügyi állapotuk megőrzésére és a javítására is.

Túráinkon résztvevők számára a dombok szinte akadálytalanul bejárhatóak a pályázat nyújtotta pedelek típusú elektromos kerékpárok használatával.

A támogatásból vásárolt kerékpárok segítségével a Göcsejen kívül a változatos domborzati viszonyokkal bíró Zalai-dombságot, a szomszédos Őrséget, a Mura-vidéket is mutatjuk a résztvevőknek. A pályázat révén lehetőség nyílt a változatos programokra, valamint a közönség életkortól, egészségügyi állapottól részben független szélesítésére.