Kul„túra” a Koroška és a Šaleška völgyben

Mára már szinte feledésbe merülő ősi mesterség bemutatására teszünk kísérletet a Koroška völgyében. A tutajosok világába szeretnénk bevezetni a velünk tartó turistákat.

 Koroška turisztikailag frekventált tájegysége Szlovéniának, gazdag kulturális örökségével és kulináris élményeivel. Korlátlan lehetőségeket kínál csodálatos kirándulások megszervezésére vagy a régióban való változatos tájakon történő túrázásra.

Azonban most nem gyalogos túrára és nem is kerékpáros túrára hívlak bennetek, hanem Európa egyetlen 1757 óta közlekedő tutajos túrájára. A Dráva legszebb részén közlekedő tutaján mutatják be eme ősi mesterség szépségét.

Tolmács segítségével garantált egy szép nap, amely tele lesz nevetéssel és jó hangulattal.

 A kirándulás során lehetőség lesz kipróbálni a tutajos munkát. Népdalokon keresztül ismerhetjük meg a tutajos romantikát és vendégül látják az utasokat egy hagyományos tutajos ebédre.

 A vízitúra biztonságos és kellő szórakozást biztosít minden korosztály számára!

 A vízről menjünk a föld alá. A Šaleška-völgyben működő szénbánya nem csak a régió életében fontos, hanem egész Szlovénia számára jelentős ipari tevékenységnek számít.

A lignit kitermelése több mint 140 éves hagyományával erősen integrálódik a szlovén energiagazdaságba. A szénbányászat, mint a földalatti szénkitermelés folyamata gyakran a környezet felé irányuló kellemetlen folyamatnak tekinthető. A Premogovnik Velenje, d. o. o., egy technológiailag fejlett bányavállalat, kezdete óta találkozik a negatív környezeti hatások megelőzésével és megszüntetésével. Aktívan részt vesz a környezetvédelembe. A bányászat által létrehozott tavak területén kialakult egy turisztikai és rekreációs központ. A vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a környezeti változásokat, és eltávolítja a negatív hatásokat. Elsődleges célja az egészséges munka és a környezet megóvása.

Programunk során részt veszünk egy bányalátogatásban, amely során kisvasúttal és gyalogosan járjuk be a tárnákat. A vendéglátóink itt is megvendégelnek minket egy hagyományos bányász étellel.

Kirándulás ideje: 2019. május 25.

Indulás: 2019. május 25.

          05:00 óra, Zalaegerszeg, Zala Plaza parkolójából

  –          06:00 óra Lenti MOL benzinkút

Útvonal: Zalaegerszeg – Gellénháza – Nova – Lenti – Rédics – Koroška-völgy – Šaleška-völgyA program részvételi díja:

5.000,-Ft és 30,- Euró

 

A részvételi díj tartalmazza:

       a túravezetést,

       tolmácsolást

       ebédet

       uzsonát

Regisztrációs határidő:

2019. április 15.

 

A regisztrációra lent megadott elérhetőségek egyikén van lehetőség.

A visszaigazolt regisztráció csak akkor érvényes, ha visszajelzést követő kettő munkanapon belül az M7 Takaréknál vezetett 75500258-11037864 számú számlára befizetésre kerül az előleg.

Az előleg összege: 5.000,-Ft.

A részvételi díjból fennmaradó 30,- Eurót a helyszínen kell megfizetni.

Utaláskor megjegyzésként kérem a jelentkező és a túra nevét megadni.

 Előleg visszautalására nincs lehetőség.

Várható haza érkezés: 2019. május 25-én 19:00 óra Zalaegerszeg, Zala Plaza parkolóba

 Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat és cipő (bakancs), folyadékpótláshoz szükséges ital, egyéni igény szerint szendvics.

Jelentkezni lehet:

Szabó Balázs

+36-30/2684083

zalaitekergok@gmail.com

A rendezvényt időjárástól függetlenül megtartjuk.