Garmin heads-up Varia Vision


 

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) -n mutatta be a Garmin  abringásoknak szánt napszemüvegre erősíthető head up displayt és a hozzá tartozó kiegészítőket. Nemcsak az országúti versenyzők számára lehet hasznos a Garmin új, kifejezetten bringásoknak kitalált kiegészítője.

A közönséges napszemüvegre erősíthető  head up display  a vadászrepülőkön évtizedek óta használt rendszerhez hasonló apró kijelző, amellyel sokkal könnyebb és biztonságosabb lehet a bringázás. A Garmin egyéb kiegészítőihez csatlakoztatva, menet közben a szem elé vetíti a legfontosabb információkat: ha egy sebességmérőhöz párosítjuk, a menetadatokat követhetjük, ha okosórához, akkor az életfunkcióinkat.

A Varia nem csupán a bringás geekek kiegészítője, hanem lehetőség, hogy ne kelljen rendszeresen levenni a szemünket az útról. GPS-hez kapcsolva egyszerű nyilakkal, távolságadatokkal és utcanevekkel segíti a tájékozódást, de a legérdekesebb nem is ez, hanem a Rearview Radar nevű önállóan is használható eszköz, amellyel a Varia Vision viselője hátrapillantás nélkül is észlelheti a látóterén kívül zajló forgalmat, egy közelítő és mellette hamarosan elhaladó autót, vagy egy másik kerékpárost. Aki rendszeresen teker városban, pontosan tudja, mennyit könnyítene a helyzeten, ha nem kellene állandóan forgatnia a fejét, nehogy a figyelmetlensége miatt elüssék.

A készülék tömege 29,7 gramm, és illeszkedik a biciklis napszemüveghez. Kompatibilis a Garmin Edge 1000 és 520 fejegységekhez. Varia Vision is kommunikál Garmin Varia visszapillantó radarrendszerrel, amely figyelmezteti a biciklist amikor egy gépkocsi közeledik hátulról. A készülék lehetővé teszi, hogy minden kanyarodásnál kijelzi a fordulás irányát, beleértve  a távolság, és utcaneveket.

Az akkumulátor élettartama akár a nyolc óra is lehet, és nedves időjárási körülmények között érintőpanel segítségével kesztyűben is navigálhat. A szemüveg vibrálással jelzi a közelgő navigációt, a teljesítmény figyelmeztetéseket, és a bejövő hívásokat, és szöveges üzeneteket.

A Varia Vision 2016 elején érkezik a boltokba. Nézze meg a videót itt: https://youtu.be/Mqq68x8WMBo