Évindító túra azaz Vízkereszt vagy amit akartok

2024. január 6.

Kelj föl, ragyogj föl, mert elérkezett világosságod, és az Úr dicsősége felragyogott fölötted!… Fiaid messze távolból érkeznek, s a lányaidat ölükben hozzák. Ennek láttára földerülsz, szíved dobog az örömtől és kitágul. … és az Úr dicsőségét zengik. (Iz.60,1-6)

Ma e fentiek mind igazak voltak. Korán reggel keltünk. Távolról is érkeztek túratársak. Az eső sem esett olyannyira, hogy le keljen mondani félbe keljen szakítani a túrát.

Alexandriai Katalin tiszteletére szentelt templomban kezdtük utunk. Belépéskor orgonajáték fogadott minket és mintha egy angyal énekelt volna.

Kati néni finom reggelivel fogadott minket. Ott feltankolva jókedvűen haladtunk a szemerkélő eső ellenére.

Az Egervári-hegyen haladva csak az útszéli pincéket lehetett látni, mert a völgyre táruló panorámát az ott elterülő köd takarta.

Nagypáliban ismét próbára tette az időjárás az elszántságunkat. Az eső intenzívebben esett. De mire Kispáliba értünk újra alábbhagyott az eső.

Gébárti-tó partján csoportkép és már a végére is ért a túra.

A túra igen, de az újév köszöntő csak akkor kezdődött. Géza barátunk vendégházába meghívta a csapatot egy újévi koccintásra, ahol mindenki számára boldog új esztendőt kívánunk mindenkinek erőben, egészségben teljeset sok-sok túrával.